Sportmassage

Instituut Anja is geregistreerd bij het NGS (Nederlands genootschap voor sportmassage) en heeft daar de opleiding tot sportmasseur succesvol afgerond. Een sportmasseur heeft een veelomvattende taak. Bij een bezoek aan een sportmasseur wordt er een functieonderzoek van het bewegingsapparaat uitgevoerd en aan de hand van de bevindingen wordt er een behandelplan opgesteld. Daarnaast heeft de sportmasseur een gedegen kennis van werkzaamheden die betrekking hebben op sportblessures en sportblessure preventie waaronder tapen en bandageren.

 

 

Sportmassage houdt meer in dan massage alleen, een sportmasseur geeft adviezen met betrekking tot voeding, trainersbelasting en trainingsvormen, verzorging van het lichaam en fysieke conditie en natuurlijk het bewust worden van een juiste lichaamshouding.

De rol van een sportmasseur is die van een begeleider ter preventie van blessures en overbelasting.

Wanneer de blessure niet door een sportmasseur kan/mag worden behandeld, zult u worden doorverwezen naar een andere specialist zoals bijvoorbeeld een (sport)arts, huisarts, fysiotherapeut of een specialist in het ziekenhuis. Voor meer informatie over sportmassage of het NGS kunt u de website van www.sportverzorgingngs.nl raadplegen.